Αξίζει να επιβαρυνθώ το επιπλέον κόστος ενός καλού κλιματιστικού;

Σίγουρα αξίζει. Αν σκεφτεί κανείς ότι με βάση επίσημα στοιχεία της Panasonic ένα inverter μπορεί να εξοικονομεί έως 50% σε ρεύμα σε σχέση με ένα συμβατικό κλιματιστικό καταλαβαίνει κανείς τι διαφορά κατανάλωσης μπορεί να υπάρχει μεταξύ ενός επώνυμου τελευταίας τεχνολογίας και ενεργειακής κλάσης Α σε σχέση με τα φθηνά κινέζικα απαρχαιωμένης τεχνολογίας μηχανήματα.

Το ασύμφορο κόστος λειτουργίας που εντός 2, 3 ετών θα μας επιβαρύνει με τα χρήματα που προσωρινά γλιτώσαμε και θα μας επιβαρύνει αντίστοιχα το υπόλοιπο της ζωής του. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η στάθμη θορύβου της εσωτερικής μονάδος που από 23-26 dB που πετυχαίνουν τα καλά κλιματιστικά υπνοδωματίου οι φθηνότερες επιλογές κυμαίνονται στα 34-39dB.

Δεδομένου ότι ανά 3dB διπλασιάζεται ο θόρυβος καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για 3 με 4 φορές πιο θορυβώδη λειτουργία. Εάν εδώ συνυπολογίσει κανείς και τον παράγοντα αξιοπιστία και after sales service τότε συνειδητοποιεί ότι η αγορά ενός ποιοτικού τελευταίας τεχνολογίας κλιματιστικού είναι μονόδρομος.